Search Form and Social Buttons

HotThemes Logo and Top Menu

To request a forum account, please login here and open support ticket. Only customers with active order(s) can open forum account!

× Discussion about "Fashion Store" Joomla/VirtueMart template.

Topic-icon Can't install Hotstart in wamp - only the Regular!

More
5 years 10 months ago #8570 by SA1GUY
SA1GUY created the topic: Can't install Hotstart in wamp - only the Regular!
Hello, I have purchased the Fashion Store template from you and want to run it on my computer with wamp before putting it online. It will not allow me to install as the HotStart Installation - it comes up with an SQL error, only the Regular Installation will work. I would like to have the demo data running though - how can I achieve this?

Many thanks,

Mark

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #8573 by milos
milos replied the topic: Re: Can't install Hotstart in wamp - only the Regular!
Please copy the error message here. Make sure Wamp has php5 and mysql5. I recommend you to install XAMPP for testing.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #8602 by SA1GUY
SA1GUY replied the topic: Re: Can't install Hotstart in wamp - only the Regular!
Hi Milos, thank you for your help.

I have installed xampp and it is running with no errors. I have then tried to install the hotstart and the same thing has happened as with wamp. During the joomla installation after I have completed the screen with:-

Database Type: MySql
Host Name: localhost
Username: root
Password:
Database Name: imighwebsite

then clicked 'Next' and the browser window goes blank and displays this:-

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'TYPE=MyISAM CHARACTER SET `utf8`' at line 29 SQL=CREATE TABLE `wa89g_banner` ( `bid` int(11) NOT NULL auto_increment, `cid` int(11) NOT NULL default '0', `type` varchar(30) NOT NULL default 'banner', `name` varchar(255) NOT NULL default '', `alias` varchar(255) NOT NULL default '', `imptotal` int(11) NOT NULL default '0', `impmade` int(11) NOT NULL default '0', `clicks` int(11) NOT NULL default '0', `imageurl` varchar(100) NOT NULL default '', `clickurl` varchar(200) NOT NULL default '', `date` datetime default NULL, `showBanner` tinyint(1) NOT NULL default '0', `checked_out` tinyint(1) NOT NULL default '0', `checked_out_time` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00', `editor` varchar(50) default NULL, `custombannercode` text, `catid` INTEGER UNSIGNED NOT NULL DEFAULT 0, `description` TEXT NOT NULL DEFAULT '', `sticky` TINYINT(1) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT 0, `ordering` INTEGER NOT NULL DEFAULT 0, `publish_up` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00', `publish_down` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00', `tags` TEXT NOT NULL DEFAULT '', `params` TEXT NOT NULL DEFAULT '', PRIMARY KEY (`bid`), KEY `viewbanner` (`showBanner`), INDEX `idx_banner_catid`(`catid`) ) TYPE=MyISAM CHARACTER SET `utf8`

I hope you can help.

Many thanks,

Mark

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #8613 by ivan.milic
ivan.milic replied the topic: Re: Can't install Hotstart in wamp - only the Regular!
Did you maybe changed table prefix, it must not be changed.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #8677 by SA1GUY
SA1GUY replied the topic: Re: Can't install Hotstart in wamp - only the Regular!
Hello Ivan, thank you for your help - I have not changed anything at all.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #8688 by milos
milos replied the topic: Re: Can't install Hotstart in wamp - only the Regular!
Make sure that your server is running PHP 5 and MySQL 5.

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.124 seconds

Links, Partners and Social Media