Search Form and Social Buttons

HotThemes Logo and Top Menu

To request a forum account, please login here and open support ticket. Only customers with active order(s) can open forum account!

× Discussion about "eCommerce" VirtueMart/Joomla template

Topic-icon Getting blank screens - Solved

  • toystory
  • toystory's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
6 years 2 months ago - 6 years 1 month ago #8441 by toystory
toystory created the topic: Getting blank screens - Solved
I have installed the ecommerce hotstart as a new joomla install.

But when I delete the installation directory through ftp my screen just shows a white/blank page. This is on www.mysite.com and also www.mysite.com/administrator .

When i reupload the installation directory and refresh I see the joomla install page telling me:
PLEASE REMEMBER TO COMPLETELY
REMOVE THE INSTALLATION DIRECTORY.
You will not be able to proceed beyond this point until the installation directory has been removed. This is a security feature of Joomla!.

Any ideas what is going wrong?

Thanks
Last Edit: 6 years 1 month ago by toystory. Reason: Solved

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 2 months ago #8444 by ivan.milic
ivan.milic replied the topic: Re: Getting blank screens after I remove installation
When you get to that page , delete /installation directory and then try to go to
www.mysite.com/index.php

(sorry but I must put note that there is directory named "installation" in joomla root and we are referring to it )

Maybe directory is not deleted and you don't see that. When you delete it disconnect and connect again with your ftp client.

Please Log in to join the conversation.

  • toystory
  • toystory's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
6 years 2 months ago #8450 by toystory
toystory replied the topic: Re: Getting blank screens after I remove installation
Thanks for getting back to me.

I deleted installation directory and tried www.mysite.com/index.php and I am showing a blank/white page again.

Yes it was the installation directory in joomla root that I deleted.

I have disconnected and connected again with my ftp client and double checked the file is definitely gone. And I still have a completely blank page?

I guess my next option is to re download the hotstart.zip and start again at the beginning in case something has been corrupted along the way.

Any other ideas welcome.

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 2 months ago #8459 by ivan.milic
ivan.milic replied the topic: Re: Getting blank screens after I remove installation
Hi,

yes that should be next step.
If that does not help you should contact your hosting provider to help you. If you eliminate possibility that hot_start copy is bad then there is problem on server hosting.

When you copy h.s. again bes if you could upload whole zip to your web root and then unpack it using your hosting control panel (Almost all support that feature ) that way you are sure all files are there.

Please Log in to join the conversation.

  • toystory
  • toystory's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
6 years 1 month ago #9001 by toystory
toystory replied the topic: Re: Getting blank screens after I remove installation
Just back today from holidays and have deleted everything and started from the beginning again but having the same result.

Was reading other posts and noticed that you suggest using mysql5 but hosting use MySQL client version: 4.1.15 do you think this could be my problem?

Thanks

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #9002 by milos
milos replied the topic: Re: Getting blank screens after I remove installation
You must have MySQL server 5 for running VirtueMart. Ask your hosting provider for an upgrade.
The following user(s) said Thank You: toystory

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.141 seconds

Links, Partners and Social Media